Filmclub

dinsdag 10 december – filmbezoek in het Verhalenhuis

Op dinsdag 10 december 14.00 uur draait The Nativity Story. Het is een Amerikaanse film uit 2006 van Catherine Hardwicke. Met o.a. Keisha Castle-Hughes, Oscar Isaac, Ciarán Hinds, Hiam Abbass en Alexander Siddig.

Het verhaalt de zware reis van Jozef en Maria, de (pleeg)ouders van Jezus. Eigenlijk is er weinig bekend over Jozef en Maria en de verhalen in de bijbel spreken elkaar ook nog eens tegen. Niettemin probeerde regisseur Hardwicke een historisch zo correct mogelijk beeld van de personen en hun omgeving te geven. De zestienjarige Keisha Castle-Hughes (ook bekend van de film Whale Rider) speelt de rol van Maria fenomenaal.

Vooral het historische landschap en setting van het verhaal is interessant.

Na afloop is het mogelijk samen een drankje te nemen en na te praten.

Het Verhalenhuis heeft een beperkt aantal plaatsen, dus het is van belang een kaartje te reserveren. Meld je daarom zo snel mogelijk aan en niet later dan 5 december bij Liohra via liohrameesters@gmail.com of bel 023-751 44 28. Je kunt je ook zelf aanmelden bij het Verhalenhuis tel. 06-24 75 76 28. Betalen kan bij binnenkomst.

Bezoekadres:  Van Egmondstraat 7, 2024XL Haarlem-Noord.
Let op: parkeren in de woonwijk is gratis, maar er is weinig ruimte. Bus 3, halte Spaarnhovenstraat, stopt op ca. 200 meter van de kerk.