Filmclub

Vanwege het Corona-virus zijn alle activiteiten tot nader order afgelast.

 

dinsdag 17 maart – filmbezoek in het Verhalenhuis

Op dinsdag 17 maart om 14.00 uur draait Va, Vis et Deviens. Het verhaal begint in 1984 in Soedan, wanneer een zwarte christelijke moeder haar negenjarige zoon Schlomo dwingt zich voor te doen als het kind van een Ethiopisch-joodse vrouw die haar eigen zoon verloren heeft. Het is zijn enige kans aan de hongerdood te ontkomen. Regisseur Mihaileanu volgt Schlomo in drie belangrijke levensfasen: als hij in 1984 in Israël wordt geadopteerd door een liberaal Frans-joods gezin, in 1989 als hij in een kibboets gaat wonen, en vanaf 1993, als Schlomo naar Frankrijk vertrekt om te studeren. Met de politieke ontwikkelingen als achtergrond komt juist het kleine, persoonlijke verhaal van Schlomo goed uit de verf. Ontroerend en humaan.

Na afloop is het mogelijk samen een drankje te nemen en na te praten.

Het Verhalenhuis heeft een beperkt aantal plaatsen, dus het is van belang een kaartje te reserveren. Meld je daarom aan via liohrameesters@gmail.com of bel 023-751 44 28. Je kunt je ook zelf aanmelden bij het Verhalenhuis tel. 06-24 75 76 28 Betalen kan bij binnenkomst.

Bezoekadres: Van Egmondstraat 7, 2024XL Haarlem-Noord.
Let op: parkeren in de woonwijk is gratis, maar er is weinig ruimte. In verband met werkzaamheden aan de Rijksstraatweg zijn bushaltes verplaatst en is de loopafstand iets langer. Kijk op app of www.9292ov.nl voor details

dinsdag 24 maart – filmbezoek Pathé

Welke film er op 24 maart draait is bij het ter presse gaan nog niet bekend. Liohra zal in de week voorafgaand aan de film een mailtje sturen naar iedereen die zich hiervoor eerder opgaf. Je kunt ook bellen 023-751 44 28.
Vanaf 13.00 uur ontmoeten we elkaar beneden in de foyer bij de versnaperingen.
Na afloop van de film gaan we met degenen die dat gezellig vinden iets drinken bij Café de Zwaan, Kinderhuisvest 51-53. Aanmelden is niet noodzakelijk.
Locatie: Pathé Haarlem (Zijlvest 41-43) Ticketprijs € 8,00 inclusief koffie of thee en iets lekkers, aangeboden door Pathé alleen vóór de voorstelling.