Filmclub

dinsdag 14 mei – Pathé 50plus bios

Op dinsdag 14 mei draait The Children Act, naar de gelijknamige bestseller van Booker-Prize winnaar Ian McEwan (Atonement), die tevens het scenario schreef voor de film.

Emma Thompson speelt kinderrechter Fiona Maye, die naast met haar man Jack vooral getrouwd is met haar werk. De zaken waarover Fiona zich buigt liegen er dan ook niet om. Zo moet ze de moeilijke beslissing nemen een Siamese tweeling te scheiden, waarbij één kind zal overlijden. Door haar instelling als workaholic is Fiona altijd kinderloos gebleven, maar is ook de intimiteit in haar relatie ver te zoeken. 
Jack, haar man, trekt het niet meer en besluit het huis te verlaten, na aanvankelijk nog het voorstel te hebben gedaan om maar gewoon een affaire te beginnen.

Juist wanneer haar privéleven overhoop ligt wordt Fiona geconfronteerd met een nieuwe zaak. Adam, een jongen van zeventien met leukemie, weigert zichzelf uit geloofsovertuiging te laten behandelen. De jongen is bijna meerderjarig en zijn ouders, die net als hun zoon Jehova’s getuigen zijn, willen de wil van god respecteren met de dood tot gevolg. De vraag is echter of bij een minderjarig kind de arts mag beslissen. Fiona besluit verhaal bij de jongen zelf te halen en er ontstaat een bijzondere relatie tussen rechter en patiënt.

 
Vanaf 13.00 uur ontmoeten we elkaar beneden in de foyer bij de versnaperingen.

Na afloop van de film gaan we met degenen die dat gezellig vinden iets drinken in café de Raecks, (op het hoekje van de Raaks en de Zijlvest) om na te praten. Aanmelden is niet noodzakelijk.

Locatie: Pathé Haarlem (Zijlvest 41-43). Ticketprijs € 7.50 inclusief koffie of thee en iets lekkers, aangeboden door Pathé alleen vóór de voorstelling.