Jeu de Boules

woensdag 29 januari , 12 en 26 februari – jeu de boules

Jeu de Boules of beter gezegd Petanque is een variant op een balspel dat al door de Romeinen werd gespeeld. De huidige vorm ontstond in 1907 in het dorp La Ciotat nabij Marseille. Ten behoeve van een oude man, Jules Lenoir, die door reumatiek geen aanloop meer kon nemen, werden de spelregels aangepast. De werper moest op zijn plaats blijven, en dat werd afgedwongen door een cirkel rond hem te trekken. Pétanque had daarom vroeger een beetje de naam van een “oude mannensport” maar dat is het geenszins. Petanque wordt eigenlijk over de hele wereld door jong en oud gespeeld.

De Seniorenclub Haarlem is aan het 9e speeljaar begonnen.

Kom op woensdagmiddag eens kijken. We verzamelen om 13.30 uur en beginnen om 14.00 uur. Het einde is doorgaans rond 16.00 uur. Het is vrije inloop, het kost € 5,– per middag en daarvoor is een kop koffie of thee gratis, krijg je de bouls in bruikleen (indien nodig) en je treft een prettig gezelschap dat je binnen korte tijd leert hoe het spel gespeeld wordt.

Waar? Bij de PUK (Petanque Union Kennemerland). ’s Winters doen we dat binnen in de goed verwarmde hal, maar in de zomer buiten.

U vindt het Boulodrome schuin achter het Spaarne Gasthuis Noord en tegenover de McDonald’s,navigatieadres: Vlietweg 2,  Haarlem Noord.

Verdere informatie bij Ruud Divendal tel. 06-53 16 04 36 of e-mail ruud.divendal@planet.nl