Museumbezoek

donderdag 31 oktober – museumbezoek

Op 31 oktober gaan we naar Amsterdam, want in de Hermitage zijn 300 oogverblindende juwelen, met ruim 100 schilderijen, accessoires, japonnen en kostuums, te zien. Dé must-see van dit najaar!

In de prachtig gedecoreerde tentoonstelling Juwelen! stap je in een droomwereld: een betoverend ‘bal’ met tienduizenden edelstenen, schitterende juwelen, elegante baljurken en majestueuze kostuums van de Romanovs en de Russische high society. Ontmoet flamboyante tsarina’s zoals Elisabeth en Catharina de Grote, deftige dandy’s en adellijke fashionista’s. Hun juwelen, mode en accessoires tonen hun persoonlijke smaak, afkomst en rijkdom en bevatten soms zelfs geheime boodschappen. De schatten uit het Winterpaleis onthullen een wereld van rijkdom, huwelijken, geboorte en dood, erotiek en verboden liefdes. Ruim twee eeuwen fabelachtige juwelen en mode – van rococo, empire, romantiek tot art nouveau – komen samen in de Hermitage Amsterdam.

Met de museumkaart is er een toeslag van € 2,50.
S.v.p. opgeven bij Francis Ludding: fludding@live.nl of 06-15833788 na 18.00 uur.

We verzamelen om 9.45 uur in de centrale hal van station Haarlem. In Amsterdam drinken we koffie bij Loetje. Daarna met tram 14 naar het Waterlooplein.
Rond 13.30 uur lunchen bij Restaurant Blauwbrug tegenover de Stopera.