Museumbezoek

Vanwege het Corona-virus zijn alle activiteiten tot nader order afgelast.

 

donderdag 26 maart – museumbezoek

Naar Dordrecht  voor de tentoonstelling
Een gelukkige natuur

van
 Willem Bastiaan Tholen

Niet zo bekend, maar toch een van de meest talentvolle kunstenaars van zijn tijd met een heel groot oeuvre. Hij schilderde vooral Hollandse landschappen, duinen, steden, dorpen en zeegezichten. De Zuiderzee, toen nog echt zee, had zijn warme belangstelling, ook al omdat hij zelf een zeilschip had en daarmee veel van de havens aandeed.
Bij leven was hij al succesvol, won diverse prijzen en werd zijn kunst goed verkocht.
In deze expositie zijn een groot aantal schilderijen, tekeningen en etsen samengebracht en dat geeft een goed overzicht van de verscheidenheid van zijn werk.  

Ook te zien: de tentoonstelling Slow Fashion met dameskleding van de laatste 150 jaar.
Waar in de huidige tijd de mode snel verandert (fast fashion) en de kleding weinig waarde wordt toegekend, gingen onze voorouders er zorgvuldiger en duurzamer mee om.
Verder nog enkele kleinere exposities en de vaste collectie met voornamelijk werk van Hollandse en Dordtse schilders.

De historische binnenstad waarin het museum ligt is zeker ook een bezoek waard, voor wie er na de lunch nog wat tijd aan kan besteden.
Liefhebbers van varen kunnen misschien een tochtje met de Waterbus maken, via de Noord en Nieuwe Maas naar de Erasmusbrug in Rotterdam. De vertreksteiger is vlakbij, vaartijd een uur en de prijs met een OV-chipkaart € 5,00. Best leuk om eens te doen.

De museumtoegang is met MK gratis en zonder is de prijs € 15,00 incl. audiotour.
Trefpunt de stationshal uiterlijk 9u10 en met de Intercity van 9u20 richting Vlissingen.
Per mail opgeven via: museum@seniorenclubhaarlem.nl
Degene zonder mail: per telefoon bij Marius: 023-751 44 28.

Informatie over museumbezoek
De belangstelling voor een museum is soms groter dan het aantal personen dat mee kan. Wij hebben dat in principe op 15 gesteld om het uitje overzichtelijk te houden. Een heel enkele keer blijven er meerdere liefhebbers op de reservelijst staan. Het is fijn als er veel interesse is en natuurlijk spijtig wanneer je niet mee kunt gaan.
In de vergadering van vrijwilligers heeft Francis voorgesteld een reserve te zoeken voor de organisatie. Deze invaller begeleidt een week later een extra bezoek aan hetzelfde museum als er 4 of meer personen op de reservelijst staan die alsnog willen gaan.
Wij zijn heel blij dat John van Kortenhof heeft aangeboden dit op zich te nemen.

Julie, Francis en Marius