Museumbezoek

donderdag 27 juni – museumbezoek

Tentoonstelling ‘Haarlemse Helden. Andere Meesters’ in Frans Hals Museum

In de vernieuwde collectiepresentatie ‘Haarlemse Helden. Andere Meesters’ brengt het Frans Hals Museum juist Haarlemse ‘helden’ uit de eigen verzameling voor het voetlicht: Hendrick Goltzius, Karel van Mander, Jan Porcellis, Salomon van Ruysdael, Nicolaes Berchem en nog vele anderen.

Aan de hand van actuele thema’s zoals gender, geloof en afkomst wordt onderzocht hoe het komt dat een kunstenaar soms ‘in’ of ‘uit’ is; welke kunstenaar had een sterrenstatus en is nu minder bekend? Wat waren of zijn de oorzaken voor het succes van deze kunstenaars? Welke rol speelde je afkomst of sociaal-maatschappelijke status hierbij? En welke rol is er weggelegd voor het museum en zijn publiek? Kortom, wie bepaalt of iets ‘In’ of ‘Out’ is?


Het Frans Hals Museum voegt moderne en hedendaagse accenten toe, met werk van o.a. Tracey Emin, Céline van Balen, Barbara Visser en Guido van der Werve. Door een transhistorische relatie te leggen tussen hedendaagse werken uit de collectie en de oude meesters daagt het museum zijn publiek uit om anders te kijken en daardoor meer te zien.

Verzamelen: 11.00 uur bij het Frans Hals Museum (Groot Heiligland 62)
Aanmelden via e-mail: julie.lindeman@telfort.nl of telefonisch: 023-576 23 30 tussen 17.00-19.00 uur (svp niet inspreken op antwoordapparaat).

*************************************

N.B. Marius Meesters heeft vanaf 1 juni een nieuw e-mailadres: mariusmeesters@gmail.com