Van de voorzitter

Al enkele jaren voert de gemeente beleid op het gebied van doorstroming in huurwoningen. Nu is de ervaring dat mensen best willen verhuizen, maar niet weten hoe dat aan te pakken of tegen de rompslomp opzien. Zeker senioren vinden dat moeilijk, vaak staan ze er ook alleen voor. Voor hen staat de verhuiscoach klaar!

Doorstroomregeling “Ouder worden en prettig wonen in Haarlem” en de Verhuiscoach

Bent u 65 jaar of ouder? Woont u in een sociale huurwoning in Haarlem met een trap binnenshuis of een trappenhuis buiten uw woning? En wilt u graag naar een gelijkvloerse sociale huurwoning waarbij u geen trap meer hoeft te gebruiken? Dan is de regeling ‘Ouder worden & prettig wonen’ wellicht interessant voor u.

Deze regeling maakt het gemakkelijker om te verhuizen naar een woning die beter bij u past (meestal tegen dezelfde huurprijs). U krijgt voorrang op reguliere woningzoekenden én een verhuisvergoeding € 1.000,-. Een verhuiscoach van DOCK ondersteunt u graag bij allerlei praktische zaken.

Verhuiscoach

Ziet u erg tegenop alles wat bij een verhuizing komt kijken? Dan kan de verhuiscoach een uitkomst zijn.

De vrijwillige verhuiscoach staat u gedurende het hele verhuistraject bij. Hij/zij helpt bij verhuistaken zoals woningen zoeken en bezichtigen, formulieren invullen, correspondentie rondom verhuizing (opzegging huur, gas/water/licht, e.d.); verhuizer zoeken, samen vloerbedekking en behang uitzoeken, gesprek met verhuurder, koffie zetten voor verhuizers, enzovoort. Maar ook na de verhuizing nagaan of er nog een actie nodig is en nazorg bieden. Het is niet de bedoeling dat de verhuiscoach meehelpt met de daadwerkelijke verhuizing.

Meer informatie

De Haarlemse woningbouwverenigingen Elan Wonen, Pré Wonen en Ymere hebben deze regeling samen met Gemeente Haarlem opgezet. Informeer naar de mogelijkheden en de voorwaarden:

  • Huurders Ymere: 020 – 555 10 41
  • Huurders Elan Wonen: 023 – 515 98 59
  • Huurders Pré Wonen: 088 – 770 00 00

Of kijk op www.mijnwoonservice.nl/ouderwordenenprettigwonen

Veerle Sterk, projectleider Verhuiscoach DOCK Haarlem, kan u alles vertellen over het werk en de mogelijkheden van de Verhuiscoach. Zo weet u precies wat u kunt verwachten als u van de regeling ‘Ouder worden & prettig wonen in Haarlem’ gebruik maakt.

Zij is te bereiken op telefoonnummer: 06 – 39 02 23 69.

Ervaring van een van onze donateurs

Ik belde mijn wooncorporatie en meldde me aan als verhuisbereid. Toen kreeg ik een verhuiscoach toegewezen met wie ik een inventarisatie maakte van mijn woonwensen. Ik wil graag in mijn buurt blijven wonen en ik wil – als het kan – hoog wonen, liever 12 hoog dan 3 hoog.  Ik geef de voorkeur aan nieuwbouw, een open keuken en een goede fietsberging, mooie, witte muren en niet te hokkerig.
Mijn tip: realiseer je dat dit waarschijnlijk je laatste huis zal zijn en dat het aan veel wensen mag voldoen!

Met een stagiaire van Pré heb ik ook de bezwaren van verhuizen besproken:

  • Je weet wat je hebt aan woning, maar niet wat je krijgt; het verschil zal groot zijn.
  • Financieel: € 1000 is niet veel voor een verhuizing.
  • Ik zie op tegen het vele werk wat verhuizen met zich meebrengt, zowel praktisch als administratief.
  • Ik zie op tegen het verlaten van mijn vertrouwde buurt.

Mijn verhuiscoach heeft toegezegd de administratieve rompslomp op zich te nemen. Zij weet een goede verhuizer, enz, enz.Ik heb een jonge, spetterende verhuiscoach, dus bij mij zal het wel goed komen.

Heeft u ook de wens (of noodzaak) om te verhuizen? Maak gebruik van de verhuiscoach!

Met vriendelijke groet,

Hans Riemens, voorzitter