Activiteiten derden

  • Nabestaandenzorg
  • Verhalenhuis
  • SportSupport

 

Nabestaandenzorg

Nabestaandenzorg meldt: “De inloopochtenden starten weer in juni 2020. Voor informatie kijk op onze website: www.stichting-nabestaandenzorg.nl. Tevens zijn wij telefonisch en via de mail goed bereikbaar. Heeft u behoefte aan een luisterend oor of gewoon een praatje? Heeft u vragen waar u geen weg mee weet? Bel dan gerust. Wij zijn elke dag bereikbaar via 023 84 48 201 of via de mail info@stichting-nabestaandenzorg.nl

 

Verhalenhuis Haarlem

Meer informatie en reserveren: www.verhalenhuishaarlem.nl

Bezoekadres:             Van Egmondstraat 7, 2024XL Haarlem-Noord

Telefoon:                      06-24 75 76 28

E-mail:                           info@verhalenhuishaarlem.nl

Vanaf september 2020 zijn wij weer voor u open met maximaal 100 personen per zaal. Uiteraard nemen wij alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen en houden wij ons samen met u aan de RIVM richtlijnen.
Let op: heeft u belangstelling om te komen? Lees eerst het artikel: “Open vanaf 1 juni – Veilig naar het Verhalenhuis” op onze site: www.verhalenhuishaarlem.nl. Hierin staan de maatregelen en regels voor een bezoek. Altijd vooraf reserveren en betalen!

SportSupport

Ook tijdens de coronacrisis probeert deze organisatie (www.sportsupport.nl) ons in beweging te houden met oefeningen om thuis te doen. Hiervoor hebben ze een Beweegposter ontwikkeld. Wilt u graag een beweegposter ontvangen om eenvoudige oefeningen thuis te doen zolang het sportgebeuren nog op slot zit? Bestel dan gratis de beweegposter door een mailtje te sturen naar: Lgrooff@sportsupport.nl of bel 023-3037238. Ook krijgt u dan een handig invulschema voor 8 weken om uw inspanningen bij te houden.

Via video’s kunt u thuis allerlei oefeningen meedoen. Kijk hiervoor op www.sportindewijk.nl, klik op Beweegtips & video’s en kies dan Bewegen Volwassenen.

Op de website www.bewegen50plus.nl vindt u informatie voor sport in Haarlem.

Blijf fit, blijf gezond!

Gratis cursus Nordic Walking – tot nader order stopgezet

Wanneer: Iedere maandag van 9.30 – 10.30 uur
Waar:      Verzamelen in de kantine van SV Olympia, Henk van Turnhoutpad 1, Haarlem
Kosten:    Geen
De poles (stokken) stellen we 4x ter beschikking, daarna deze evt. zelf aanschaffen.

iedere woensdag – Sportsupport

Tennispark Overhout, SportSupport Haarlem en het jonge, ambitieuze bedrijf GezondOUD gaan dit najaar samen aan de slag om de 60-plusser in Haarlem-Oost en Schalkwijk in beweging te krijgen.
GezondOUD is sinds 1 juni actief in de regio Zuid-Kennemerland en de ambitie van de oprichtsters Constance Schuller en Esther Zoetmulder is groot. Zij zijn dit bedrijf begonnen omdat zij van mening zijn dat er binnen het huidige sportaanbod voor de nieuwe generatie ouderen ruimte is voor vernieuwing. Wij zien heel veel aanbod in gymzalen en bestaande clubjes waar je soms lastig tussen komt. Tevens sluit het aanbod heel vaak niet aan op de behoeften van hedendaagse ouderen. Met GezondOUD bieden wij activiteiten waarbij bewegen en plezier samenkomen en centraal staan. We bewegen uitsluitend buiten. Dit doen we omdat we zien dat alleen al het buiten zijn mensen enorm goed doet. Naast het bewegen vinden wij ook het sociale aspect heel erg belangrijk en daarom zijn wij zo blij met de samenwerking met Tennispark Overhout. Na afloop van de training kunnen wij hier met elkaar een kop koffie drinken. En in die gezelligheid gaan wij nog een stukje verder. Maandelijks organiseren wij extra activiteiten zoals lunches, leuke themalessen en interessante lezingen. De eerste ervaringen vanuit deze regio zijn bovengemiddeld positief”.

Wanneer: iedere woensdag van 10.00 tot 11.00 uur -> tot nader order stopgezet
Waar: Tennispark Overhout, Tennispad 1, 2034 JA Haarlem

Na afloop wordt het eerste kopje koffie u aangeboden door de tennisvereniging. Uiteraard kunnen mensen met een HaarlemPas ook gebruik maken van het aanbod van GezondOUD en krijgen zij als ze lid willen worden 100,- subsidie vanuit het Sportfonds 50+.
Voor meer informatie en overige locaties waar GezondOUD actief is, kunt u kijken op www.gezondoud.nl

Zin om buiten weer eens lekker tegen een balletje te trappen?

Kom dan op woensdag naar SV Olympia!

Onder begeleiding van 2 voetbaltrainers bent u van harte welkom om op een recreatieve manier
een training te volgen en een partijtje voetbal(wandelend dan wel op een laag tempo) te spelen.
Plezier staat voorop!!!!
Wanneer: Iedere woensdag van 10.00 11.00 uur -> tot nader order stopgezet
Voor wie: Heren en dames die ondanks fysieke gebreken nog graag willen voetballen
Waar: Op het grasveld van SV Olympia, Henk van Turnhoutpad 1, 2034 JL Haarlem
Kosten: 4x gratis, daarna 1,- per keer.
Voor aanmelding en informatie kunt u bellen naar SportSupport en vragen naar Lucia Grooff: 023-5260302 of haar een mailtje sturen : lgrooff@sportsupport.nl.

Bewegen 50+

4x kennismaken met een sport naar keuze
Kijk voor het complete aanbod op www.bewegen50plus.nl of vraag de GRATIS brochure aan
Meer info: bel 023-5260302 of mail lgrooff@sportsupport.nl.
Sportfonds 50+: Speciale korting voor HaarlemPas-houders!